Luppo Sandviç Kek Tadında: Vişneli ve Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Tarifler

15.11.2022

Luppo Sandviç Kek Tadında: Vişneli ve Çikolatalı Pasta Tarifi

Luppo Sandviç Kek Tadında: Vişneli ve Çikolatalı Pasta Tarifi

Sevdiklerinizle birlikte evde keyifli vakit geçirirken size eşlik edecek ve mutluluğunuzu tamamlayacak bir çikolatalı pasta tarifine mi ihtiyacınız var? Sizin için harika iki önerimiz var: Pratik, lezzetli ve bir o kadar da içinizi ısıtacak Luppo sandviç kekli pasta ile Luppo Sandviç Kekli, vişneli ve çikolatalı pasta tarifleri.

 

Luppo Sandviç Kekli Çikolatalı Pasta Tarifi


Lezzet dolu ve yumuşacık Luppo Sandviç Kekli çikolatalı pastayı yapmak için ihtiyaç duyacağınız malzemelerin listesini sizinle paylaşalım ve hızlıca tarifimize geçelim.

Luppo Sandviç Kek ile çikolatalı pasta yapmak için gereken malzemeler:

  • 300 g krem şanti
  • 200 ml (2 bardak) süt
  • 65 g (yarım su bardağı) damla çikolata
  • 2 adet orta boy muz (isteğe bağlı)
  • 1 paket Şölen Kakaolu Luppo Sandviç Kek (Karamel aromasını seviyorsanız seçiminizi kakao yerine Karamelli Luppo’dan yana kullanabilirsiniz.)

Luppo Sandviç Kek ile çikolatalı pasta yapımı:

Pastayı yapmak için önce Luppo’yu dilediğiniz şekilde ve boyutta kesin. Bir kaba, toz krem şantiyi boşaltın ve sütü krem şantiye ilave edin. Ardından harcı, mikser yardımıyla karıştırın. Çikolata parçalarını ve Luppo Sandviç keki, hazır olan krem şantiye ekleyin. Pastanıza muz da eklemek isterseniz bu aşamada muzları doğrayıp karışıma ilave edebilirsiniz. Pasta harcınız artık hazır.

Şimdiyse sırada son bir adım var. Dilediğiniz bir kek kalıbına streç filmi yerleştirin. Pastanın karışımını streç filmin üzerine dökün ve kalıbın şeklini almasını sağlayacak biçimde spatula yardımıyla kalıba yayın. Pastanın üzerini de dışarı taşan streç filmle örtün ve buzdolabında en az 3 saat bekletin. Artık muzlu çikolatalı pastanızı servis edebilirsiniz!

 

Vişneli Luppo Sandviç Kekli Pasta Tarifi

Vişneli Luppo Sandviç Kekli Pasta Tarifi


Pasta tariflerinize Vişneli Luppo Sandviç Kek’i ekleyerek pastanıza heyecan katmak ve meyve aromasını artırmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için harika iki önerimiz var: Pastanın harcına çilek ilavesi yapmak ve üzerine ganaj eklemek. Şimdi, pastayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayabiliriz.

Vişneli Luppo Sandviç Kekli pasta tarifi için gereken malzemeler:

  • 300 g krem şanti
  • 200 ml (2 bardak) süt
  • 65 g (yarım su bardağı) damla çikolata
  • Dilediğiniz kadar vişne
  • 1 paket Vişneli Luppo Sandviç Kek (Dilerseniz yarım paket Vişneli ve yarım paket Kakaolu Luppo Sandviç Kek ekleyebilirsiniz.)


Çikolatalı sos veya ganaj için gereken malzemeler:


Luppo Sandviç Kekli, vişneli ve çikolatalı pasta yapımı:

Öncelikle toz krem şantiyi ve ardından sütü bir kaba dökün ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Damla çikolatayı, vişneleri ve dilediğiniz boyutta şekillendirdiğiniz Luppo Sandviç Kekli parçalarını krem şantiye ilave edip harcı karıştırın. Dilediğiniz bir kek kalıbının tabanına streç filmi yerleştirin, pasta harcını bu kaba boşaltın ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Ardından çikolatalı sosu yani ganajı pastanın üzerine ilave edin.

Ganaj yapımı konusunda ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Ganaj Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Böylece ganaj yapımının püf noktalarını ve çeşitli ganaj tariflerini öğrenebilirsiniz.

Ganaj yapmak için yeterli zaman ve malzemeniz olmayabilir. Bu noktada daha pratik ve lezzetinden ödün vermeyecek bir aromaya ihtiyacınız olabilir. O halde aradığınız malzeme, sürülebilir kakaolu fındık kreması olan Ozmo Cream! Tüp şeklinde olan Ozmo Cream’i pastanın üzerine ekleyerek dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.

Luppo Sandviç Kekli pastanız afiyet olsun!

Paylaş: