Sıcak Havalarda Ferahlatacak 4 Buzlu Kahve Tarifi

Şölen'le Keşfet

7.07.2022

Sıcak Havalarda Ferahlatacak 4 Buzlu Kahve Tarifi

Sıcak Havalarda Ferahlatacak 4 Buzlu Kahve Tarifi

Yazın gelmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sıcak kahvelerin yerini soğuk kahveler almaya başladı. Ne de olsa bir fincan buzlu kahve, sıcak havalarda ferahlamanın en lezzetli yollarından biri. Biz de kış aylarında içtiğiniz kahveleri aratmayacak muhteşem soğuk kahve tarifleri hazırladık. O halde hemen “Soğuk kahve nasıl yapılır?” sorusunun lezzetli cevaplarına geçelim.

 

1. Soğuk Americano

Soğuk Americano

 

Tariflerimize sade ve bir o kadar da kahve isteğinizi sonuna kadar karşılayabilecek klasik soğuk kahvelerden americano ile başlayalım. Americano, sert içimini koruyan ve soğuk olarak da içebileceğiniz bir kahve. Soğuk americano yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeler ise oldukça az.

Malzeme Listesi:

  • Moka pot (Espresso makinesi de olabilir.)
  • Soğuk su ve istediğiniz kadar buz
  • 20 gr (2 yemek kaşığı) çekilmiş kahve

 

Buzlu americano yapımı:

Americano, espresso bazlı bir kahvedir. Bu nedenle americano yapmak için öncelikle espresso elde etmeniz gerekir. Moka pot veya espresso makinesi ile demlediğiniz espressoyu buz küpleri ile dolu bardağa boşaltın. Ardından kahve yoğunluğunun ne kadar fazla olmasını isterseniz o kadar su ilave edin. Sert içimli ve buz gibi bir americano istiyorsanız kahveye su eklemeniz gerekmez. Bunun yerine sadece buz küpleri ekleyebilirsiniz. Buz gibi Americano’nuzun yanında Biscolata Mood harika bir eşlikçi olacaktır!

 

2. Granül Soğuk Kahve

Granül Soğuk Kahve

 

Evinizde hiçbir kahve ekipmanı yoksa da sorun değil! Çünkü size hem kahve lezzetini sonuna kadar tadabileceğiniz hem de evde kolayca hazırlayabileceğiniz soğuk kahve çeşitlerinden biri olan granül soğuk kahve tarifini vereceğiz.

Malzeme Listesi:

  • 7 gr (2 tatlı kaşığı) granül kahve
  • 50 ml (yarım çay bardağı) sıcak su
  • İstediğiniz kadar soğuk süt ve su

 

Soğuk kahve yapımı:

Bir bardağa granül kahveyi ekleyin ve kahveyi demlemek için kaynamaya yakın ısıttığınız suyu granül kahvenin üzerine dökün. Kahveyi tanecikler eriyene kadar karıştırın. Kahvenizin üzerine dilediğiniz kadar soğuk sütü ve suyu ilave edebilirsiniz. Sert içimli isterseniz ekleyeceğiniz suyu azaltabilir veya granül kahve oranını artırabilirsiniz. Nefis karamel ve lezzetli bütün fındığın çikolata ile buluştuğu Chocodan's’ın kahvenizle uyumuna hayran kalacaksınız.

 

3. Affogato

Affogato Yapımı

 

İtalya denildiğinde aklınıza ilk gelen şey kahve mi oluyor? O zaman siz de tam bir kahveseversiniz. Öyleyse sizi heyecanlandıracak bir tarifimiz var: Affogato. Yaz aylarında buzlu kahveden daha serinletici bir kahve varsa o da dondurmalı kahvedir. İşte, affogato da lezzetli bir dondurmalı kahve.

Malzeme Listesi:

  • 2 top vanilyalı (dilerseniz karamel de olabilir) dondurma
  • Double shot espresso için ihtiyacınız olan 20 gr (2 yemek kaşığı) çekilmiş kahve
  • Kahveyi demlemek için 40 ml su
  • Moka pot

 

Affogato yapımı:

Muhteşem affogato kahvesini yapmaya başlamadan önce geniş ve kısa bir cam bardağı buzlukta 15-20 dk bekletin. Ardından çekilmiş kahvenizi moka pot yardımıyla demleyin. Ancak unutmayın, kahve çekirdeğinin moka potta demlenebilecek boyutta yani ince çekilmesi gerekir. Sonrasında buzluktan çıkardığınız bardağa dondurmayı koyun ve üzerine demlediğiniz kahveyi yavaşça dökün. Meşhur affogato kahveniz hazır!

 

4. Cold Brew

Cold brew Yapımı

 

Soğuk demleme yöntemiyle yapılan buz gibi bir kahve olan cold brew tarifi, özellikle hiçbir kahve ekipmanı olmayanlar için oldukça iyi bir seçenek. Ayrıca buzlu kahveleri yumuşak içimli buluyorsanız cold brew aradığınız soğuk kahve olabilir. Bu tarifin 3-4 kişilik olduğunu da hatırlatalım.

Malzeme Listesi:

  • 160 gr (1.25 su bardağı) iri öğütülmüş kahve
  • 1 litre soğuk su
  • Dilediğiniz kadar buz
  • 1 litrelik kapaklı cam şişe veya kavanoz
  • Filtre kağıdı

 

Cold brew yapımı:

Kavanozun içine iri öğütülmüş kahveyi boşaltın. Üzerine soğuk suyu ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve buzdolabına koyun. Bu şekilde kahveyi 12 saat bekleterek demlenmesini sağlayın. Ardından bir filtre kağıdı ya da ince tül yardımıyla kavanozdaki kahveyi yavaşça süzün. Süzdüğünüz kahveye dilediğiniz kadar buz ekleyebilirsiniz. İşte, cold brew hazır!

Kahve içiminizi damak zevkinize göre ayarlamak için kahve ve su oranında değişiklikler yapabileceğinizi unutmayın. Ayrıca dilerseniz kahvenin yanında tatlı ihtiyacınızı giderecek Biscolata Stix ile kahve keyfinizi taçlandırabilirsiniz.

Paylaş: