Pastaların Vazgeçilmezi: Çikolatalı Pastacı Kreması

Çikolatalı Tarifler

3.10.2023

Pastaların Vazgeçilmezi: Çikolatalı Pastacı Kreması

Pastaların Vazgeçilmezi: Çikolatalı Pastacı Kreması

Pastaların olmazsa olmazı tabii ki pastacı kreması. Ancak pastanın her katına biraz daha lezzet katmak istiyorsanız pastacı kremasını çikolatanın eşsiz tadı ile buluşturmanın zamanı geldi. Sizin için pastalarınızda ve tatlılarınızda kullanabileceğiniz hem pratik hem de lezzetli bir çikolatalı pastacı kreması tarifi hazırladık. Üstelik tıpkı bir pasta şefi gibi pürüzsüz bir krema hazırlamanız için de tüm püf noktaları derledik. O halde, tam kıvamında ve lezzet dolu çikolatalı pastacı kremasını hazırlamaya başlayalım.

 

Çikolatalı Pastacı Kreması Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 20 adet (150 gram) Şölen Madlen çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

 

Çikolatalı Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Pastacı Kreması Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler hazırsa adım adım çikolatalı pastacı kremasını yapmaya başlayalım:

  • Çikolatalı pastacı kreması için öncelikle bir tencerenin içine sütü ekleyin. Sütün içerisine toz şeker ve kakaoyu da koyduktan sonra tüm malzemeleri orta ateşte karıştırın. Karışım ısınıp üzerinden buhar çıkmaya başlayınca ocağın altını kapatıp karışımı soğumaya bırakabilirsiniz.
  • Süt karışımı soğurken ayrı bir kap içerisine un, nişasta ve yumurta sarılarını ekleyin. Topaklanmayı önlemek için tüm malzemeleri iyice çırpın. Karışım pürüzsüz hale gelince de bu kaptaki karışımı süt karışımının içine ekleyebilirsiniz. Ancak un karışımını tenceredeki karışıma eklerken yavaş yavaş dökmeye ve sürekli karıştırmaya özen gösterin. Böylelikle tüm malzemeler birbiriyle karışırken topaklanmanın önüne geçmiş olursunuz.
  • Şimdi, tenceredeki karışımı krema kıvamına getirme zamanı. Bunun için orta ateşte karışımı sürekli karıştırarak ısıtmanız gerekli. Karıştırmaya devam ettikçe pastacı kreması, koyu bir kıvama gelecek. Karışım iyice koyulaştıktan sonra pastacı kremasını ocaktan alabilirsiniz.
  • Krema karışımı sıcak ve koyu kıvamdayken içerisine küçük parçalar haline getirdiğiniz Şölen Madlen çikolataları ve tereyağı ekleyebilirsiniz. Çikolatalar eriyene kadar karıştırdıktan sonra çikolatalı pastacı kremanız hazır.

 

Ancak pastacı kremasını kullanmak için soğumasını beklemeniz gerekli. Bunun için kremayı farklı bir kaba aldıktan sonra üzerini sera streç ile kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Çikolatalı pastacı kreması iyice soğuduktan sonra ister farklı tatlı tariflerinde isterseniz de özel günlerinize renk katan pastalarda kullanabilirsiniz.

Tabii ki pasta yapıyorsanız üzerine lezzet dolu bir sos yapmayı da unutmayın. Pastanın sosunu da tıpkı bir pasta şefi gibi yapmak istiyorsanız “Ganaj Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Çikolatalı Pastacı Kreması Yapmanın Püf Noktaları

Çikolatalı Pastacı Kreması Yapmanın Püf Noktaları

Çikolatalı pastacı kreması tarifinden de anlaşıldığı gibi kremayı yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmeniz şart. Tam kıvamında ve lezzet dolu bir çikolatalı pastacı kreması yapmak istiyorsanız şu unsurlara dikkat etmeyi unutmayın:

  • Pürüzsüz bir pastacı kreması için karışımı pişirirken sürekli karıştırmalısınız. Böylelikle krema içinde topaklanma oluşmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Karışımı pişirirken ocağın düşük veya orta ateşte yanıyor olmasına dikkat edin. Çünkü çok yüksek ateşte pişirme, karışımın yanmasına neden olabilir.
  • Kremanın içindeki çikolataların tamamen erimesi için çikolataları küçük parçalar haline getirin ve sürekli çırpın.
  • Pastacı kremasının daha hızlı soğuması için buzdolabına koymayın. Çünkü ani soğuma, kremanın katılaşmasına sebep olabilir. Pastacı kremasının tam kıvamında olması için oda sıcaklığında soğuması oldukça önemli.
  • Krema soğuduktan sonra üzerinde bir tabaka oluşabilir. Çikolatalı pastacı kremasını kullanmadan önce karıştırarak kremayı tekrar istenilen kıvama getirebilirsiniz.

 

Tüm bu püf noktalara dikkat ederek pürüzsüz ve lezzetli bir pastacı kreması hazırlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki pasta yaparken dikkat etmeniz gereken başka unsurlar da bulunuyor. Bunlardan biri de pasta yapımını kolaylaştıracak pastacılık malzemeleri. Hayalinizdeki pastayı kolaylıkla yapmanızı sağlayacak malzemeleri keşfetmek için “Mutfağınıza Kolaylık Getirecek Pastacılık Malzemeleri Hangileri?” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: