Ailece Doğada: Çocuklarla Doğada Yapılabilecek 4 Etkinlik

Şölen'le Keşfet

20.05.2024

Ailece Doğada: Çocuklarla Doğada Yapılabilecek 4 Etkinlik

Ailece Doğada: Çocuklarla Doğada Yapılabilecek 4 Etkinlik

Bahar aylarıyla beraber havalar ısınmaya ve doğa renklenmeye başladı. Artık evlerden çıkıp doğanın en güzel renklerini keşfetme ve güzel havaların tadını çıkarma zamanı. Unutmayın ki doğanın en güzel halini keşfedeceğiniz bu zamanlar, aynı zamanda çocuklarınızla yapabileceğiniz keyifli etkinlikler için bir fırsat. “Peki, çocuklarla doğada neler yapabiliriz?” diye düşünüyorsanız da çocuklarınıza unutulmaz bir deneyim yaşatmak için pek çok seçenek mevcut.

O halde şimdi, bu seçenekleri keşfederek ailece doğada geçireceğiniz zamanları daima hatırlanacak anılara dönüştürme zamanı. Tabii ki bu keyifli etkinlikleri yaparken çocuklarınızın mutluluğuna mutluluk katacak Ozmo çikolatalardan da yanınıza almayı unutmayın.

 

Yeni Keşiflerle Dolu Bir Yolculuk: Doğa Yürüyüşü

Doğa Yürüyüşü

Doğada yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri de yürüyüş yapmak. Çünkü yürüyüş yapmak hem rahatlatıcı hem de keyifli bir aktivite. Bu aktiviteyi doğanın huzurlu atmosferinde yapmanın keyfi ise bir başka.

Üstelik çocuklar için doğa yürüyüşleri aynı zamanda yeni keşiflerle dolu bir yolculuk. Çünkü doğa yürüyüşlerinde göreceğiniz her bir çiçek, ağaç ve kuş ile çocuklarınıza doğanın güzelliklerini tanıtabilirsiniz. Hatta Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan, tarihin doğayla buluştuğu meşhur yürüyüş rotalarını tercih ederek çocuklarınızla yapacağınız bu yürüyüşleri bir kültür turuna dönüştürebilirsiniz. Türkiye’nin meşhur yürüyüş yolları hakkında detaylı bilgi almak için ise “Tarihin ve Doğanın İzinde: Türkiye'nin En Güzel 4 Yürüyüş Rotası” yazımızı okuyabilirsiniz.

Tabii ki bu meşhur yürüyüş rotalarının yanı sıra İstanbul’da da hafta sonlarını değerlendirebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. İstanbul’un doğal alanlarını da “İstanbul'da Doğa Yürüyüşü Yapılabilecek 5 Yer” yazımızdan keşfedebilirsiniz.

 

Doğa ile İç İçe Bir Tatil: Kamp

Kamp

“Yürüyüş yetmez, doğada bol bol vakit geçirelim.” diyorsanız kamp çantalarınızı hazırlamanın zamanı geldi. Ailece doğanın en güzel hallerini keşfetmek için kamp yapmaya gidebilirsiniz.

Türkiye’nin her yeri doğal güzelliklerle dolu olduğu için kamp yapılacak pek çok yer ile karşılaşmak mümkün. Ege’nin sakin koylarında kamp yapabileceğiniz gibi yeşilin her tonunu keşfedeceğiniz ormanlarda da kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak kamp yeri seçerken dikkat etmeniz gereken ilk unsur, çocuklu aileler için uygun olup olmadığı. Çünkü kamp alanı ve çevresindeki imkanlar, ailece kamp deneyimizin kusursuz olması için oldukça önemli. “Çocuklarla kamp yaparken başka nelere dikkat etmeliyim?” diyorsanız da “Ailece Doğa Tatili İçin: Çocuklarla Kamp Yapmanın 4 Püf Noktası” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Kuşların Dünyasını Keşfedin: Kuş Gözlemciliği

Kuş Gözlemciliği

Doğa, büyüleyici güzelliklerle dolu. Bunlardan biri de doğanın güzel sesli sakinleri olan kuşlar. İşte, çocuklarınızla yapabileceğiniz doğa aktivitelerinden biri olan kuş gözlemciliği ile bu eşsiz canlıların dünyasına misafir olabilirsiniz.

Biliyoruz ki her kuşun kendine has özellikleri bulunuyor. Kendilerine özgü renkleri, sesleri ve davranışları ile hepsi ayrı dünyaların kapılarını aralıyor. Bu dünyayı yakından tanımanın yolu da dürbünlerinizi alıp kuş gözlemi yapmaktan geçiyor. Üstelik bu aktivite, çocukların dikkat ve odaklanma gibi yeteneklerini geliştirip doğadaki canlıları yakından tanımasını sağlamak için de bir fırsat. Bu nedenle bir ormana, göle veya denize, kısacası doğa ile buluşacağınız bir alana gittiğinizde yanınıza dürbün ve gözlem defteri almayı unutmayın.

 

Doğa Manzaralarını Keşfetmenin En Keyifli Yolu: Balon Turu

Balon Turu

Doğanın bizlere sunduğu büyüleyici manzaraları kuşlar gibi gökyüzünden görmek isterseniz de balon turu hem heyecanlı hem de keyifli bir aktivite olarak sizi bekliyor. Balon turu denildiğinde akla ilk olarak en popüler seçenek olan Kapadokya gelse de aslında Türkiye’nin farklı şehirlerinde sıcak hava ile balon turu yapmak mümkün. Denizli’de Pamukkale, Sakarya’da Sapanca bu yerlerden bazıları. Türkiye’de balon turu yapılacak tüm bu yerlerin ortak özelliği ise büyüleyici manzaralara sahip olması. Bu nedenle de balon turu etkinliği için seçeneğiniz bölge hangisi olursa olsun unutulmaz bir deneyim yaşayacağınız kesin.

Ancak çocukların güvenliği için balon turlarında yaş sınırı bulunduğunu unutmayın. 6 yaşından küçük bir çocuğunuz varsa balon turunu şimdi değil de büyüdüğünde yapabileceğiniz etkinliklere ekleyebilirsiniz.

 

Tüm bu etkinliklerle çocuklarınızın doğanın güzelliklerini keşfetmesini sağlayabilir ve ailece keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ailece kamp yapmayı planlıyor ve “Nereye gitsek?” diye düşünüyorsanız da maviyle yeşilin buluştuğu bir rota keşfetmek için “Eşsiz Manzaralar Eşliğinde:Türkiye'nin Kamp Yapılacak En Güzel 4 Gölü” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: