Doğum Günü
28.09.2022Doğum Günü Pastası Fikirleri: Evde Yapabileceğiniz Çikolatalı Pasta Tarifleri
Doğum Günü Pastası Fikirleri: Evde Yapabileceğiniz Çikolatalı Pasta Tarifleri
Doğum günlerinin olmazsa olmazı, adından günlerce söz ettirebilecek lezzetli doğum günü pastalarıdır. Özellikle yerken ağızda şölensi bir tat bırakan ve pasta çeşitlerinin en iddialısı olan kakaolu pastalar akla geldiğinde akan sular durur.
Sevdikleriniz, çocuklarınız, aileniz, aile büyükleriniz veya kendiniz... Çikolatalı doğum günü pastasına kimse hayır diyemez diye tahmin ediyoruz. Bu sebeple size yardımcı olmak için iki tane bol çikolatalı kolay doğum günü pastası tarifini püf noktalarıyla birlikte paylaşacağız. O halde buyrun başlayalım!
1. Kahveli, Frambuazlı ve Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi
Çikolataya en çok yakışan malzemelerden biri kahve olabilir. Kahve seven birine pasta yapmak istiyorsanız aradığınız tarif burada. Üstelik lezzetli frambuazlarla pastanıza tazelik katabilir ve lezzetini artırabilirsiniz. Hızlıca tarife geçelim!
Kahveli, frambuazlı ve kakaolu yaş günü pandispanya yapımı için gerekli malzemeler:
- 150 gr (10 yemek kaşığı) tereyağı
- 300 gr (2.5 çay bardağı) toz şeker
- 210 gr (yaklaşık 2 su bardağı) un
- 50 gr (3 yemek kaşığı) toz kakao
- 5 gr (1 yemek kaşığı) granül kahve (sade toz hazır kahve)
- 160 gr (1 su bardağı) sıcak su
- 70 gr (yaklaşık 1 çay bardağı) yoğurt
- 3 adet yumurta
- 7 gr (1 çay kaşığı) kabartma tozu
- Bir tutam tuz
İç dolgusu için gerekli malzemeler:
- 400 gr (2 su bardağı) sıvı krema
- 200 gr Şölen Butik Bitter Pul Kuvertür Çikolata
Üst dekor için gerekli malzemeler:
- Frambuaz
- Dilediğiniz kadar Ozmo Popsy
Kakaolu yaş günü kekinin tarifi:
Pandispanyanın tarif adım adım şu şekilde:
- İlk yapmanız gereken kahve ve kakaoyu güzelce karıştırmak. Ardından sıcak suyu bu karışıma ekleyin ve soğuması için bekleyin.
- Başka bir kapta tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sonra yumurtaları ve unu ekleyin. Bu aşamada mikserden yardım alabilirsiniz. Ancak burada tarifin püf noktası olarak unun hepsini değil, yarısını eklemeyi unutmayın.
- Sonrasında tuz ve kabartma tozunu da karışıma katabilirsiniz. Artık ilk hazırladığınız kakaolu kremayı, unun kalan kısmını ve yoğurdu buraya ekleyebilirsiniz. Pasta kekinin hamuru neredeyse hazır!
Bu kremayı iki eşit büyüklükte olan ayrı kaplara boşaltıp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 25-30 dakikada pişirin.
Pastanın yapımı:
Pandispanyalarınızın arasını çikolata kremasıyla doldurun. Ardından çikolatalı doğum günü pastanızın arasına dilediğiniz miktarda frambuaz ilave edin. Pastanın her tarafına spatula yardımıyla krema eklemeyi unutmayın.
Doğum günü pastası modelini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Pastanın üzerini frambuaz ve içleri çikolata dolgulu renkli drajeler olan Ozmo Popsy ilave ederek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Böylece pastanız en iyi doğum günü pastalarından biri olacak!
2. Mozaik Doğum Günü Pastası Tarifi
Hem oldukça pratik hem de bir o kadar lezzetli doğum günü pastası tarifi istiyorsanız size harika bir önerimiz var: Biscolatalı mozaik doğum günü pastası. O halde hızlıca malzemeler listesine geçelim.
Malzemeler:
- 300 gram (3 su bardağı) Biscolata Starz Sütlü Bisküvi (Dilerseniz burada Biscolata Starz Bitter Bisküvi de kullanabilirsiniz.)
- Biscolata Starz Sütlü Bisküvi
- 21 gram (3 yemek kaşığı) kakao
- 55 gram (4,5 yemek kaşığı) toz şekeri
- 45 gram (3 yemek kaşığı) eritilmiş tereyağı
Biscolatalı mozaik pasta yapımı:
Bir kabın içine sütü, kakaoyu, toz şekeri ve tereyağını boşaltıp iyice karıştırın. Ardından Biscolata Starz Bisküviyi rondodan geçirerek küçük parçalar haline getirin ve harca ekleyin. Ancak burada bisküvi parçalarını çok küçültmemeniz önemli. Sonrasında pastanın harcını yoğurup streç filmle sararak baton pasta formu verebilirsiniz. Derin dondurucuda en az 2 saat beklettikten sonra mozaik pastanız hazır!
Afiyet olsun!