Nostaljik Bir Eğlence Arayanlara: İstanbul'un En Güzel Lunaparkları

Şölen'le Keşfet

2.07.2024

Nostaljik Bir Eğlence Arayanlara: İstanbul'un En Güzel Lunaparkları

Nostaljik Bir Eğlence Arayanlara: İstanbul'un En Güzel Lunaparkları

Yaz akşamlarını daha eğlenceli bir hale getirmek isteyenler için lunaparklar, her zaman eşsiz bir tercih. Çünkü bu ışıklı ve renkli dünyanın görüntüsü bile içimizde bir heyecan uyandıracak bir etkiye sahip. Bu nedenle de lunaparklar hem çocukların hem de çocukluğuna dönmek isteyen büyüklerin keyifli eğlence noktaları. Günümüzde de hala yazlık alanlarda bu eğlenceyi yaşatan lunaparklar ile karşılaşmak mümkün.

Peki, yaz tatiline gitmeyip İstanbul’da kalmayı tercih edenler bu nostaljik eğlenceden uzak mı kalacak? Tabii ki hayır. Çünkü İstanbul’un farklı bölgelerinde birbirinden güzel lunaparklar bulunuyor. Bu lunaparklar sayesinde ister çocuklarınızla birlikte harika bir gün geçirebilir isterseniz de arkadaşlarınızla doyasıya eğlenebilirsiniz.

Hatta bu eğlenceye biraz da rekabet katarak daha da keyifli hale getirmeniz mümkün. Lunaparkta yer alan tüm oyun ünitelerinin keyfini çıkarmak için eğlenceli bir yarış yapabilirsiniz. “Peki, bu yarışın sonunda ne kazanacağız?” diyorsanız da merak etmeyin, büyük küçük demeden her başarısını kutlamayı sevenin tercihi Boombastic, her zaman yanınızda.

Unutmayın ki plan ne olursa olsun İstanbul’un birbirinden keyifli lunaparkları ile unutulmaz bir deneyim yaşayacağınız kesin. O halde yaz aylarında yapabileceğiniz eğlenceli bir aktivite için İstanbul’un en güzel lunaparklarını keşfetmeye başlayalım.

 

Bostancı Lunapark

Bostancı Lunapark

“Nerede o eski lunaparklar?” diyenlerdenseniz İstanbul’un en eski lunaparklarından biri olan Bostancı Lunaparkı, tam size göre.

Tam anlamıyla nostaljik bir lunapark deneyimi arayanlar için Bostancı Lunapark, eşsiz bir seçenek. Çünkü bu lunapark,1983’ten beri İstanbul’un eğlence noktası. Ayrıca merkezi konumundan kaynaklı sadece Anadolu Yakası’ndan oturanlar için değil, Avrupa Yakası’nda oturanlar için de kolaylıkla ulaşım imkanı tanıyan bir yer.

Çarpışan otolardan çıkıp atlı karıncaya binmek, gondolda heyecan yaşayıp dönme dolaptan deniz manzarasını izlemek için Bostancı Lunapark’ına gidebilir ve unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Haftanın her günü açık olan bu lunapark, hafta içi 13.00-00.00 arası, hafta sonu da 11.00-00.00 arası hizmet veriyor.

 

Viaport Lunapark

Viaport Lunapark

Hem alışveriş yapıp hem de lunapark keyfi yapabileceğiniz bir seçenek arıyorsanız şimdi, Pendik’te bulunan Viaport Lunapark’a doğru yola çıkabiliriz.

Viaport Asya, aslında bir alışveriş merkezi. Ancak bu alışveriş merkezinin dev bir lunapark alanı mevcut. İçerisinde ise küçükten büyüğe herkesin eğlenceye doyacağı pek çok eğlence ünitesi bulunuyor. “Peki, neler var?” diye merak ediyorsanız lunaparkın olmazsa olmazı çarpışan arabalar, heyecanlı bir deneyim sunan gökyüzü salıncağı ve adrenalin tutkunlarına özel roket, bu lunaparkta bulunan eğlence ünitelerinden bazıları.

Ayrıca burada sadece lunapark değil, macera parkı ve bowling gibi farklı oyun seçenekleri de bulmak mümkün. Bu nedenle de lunaparktan sonra hemen farklı bir eğlenceye geçebilirsiniz.

Haftanın her günü açık olan Viaport Lunapark, 11.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

Vialand Tema Park

Viaport Lunapark

“Peki, Avrupa Yakası’nda lunapark var mı?” diye merak ediyorsanız şimdi, sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en büyük tema parklarından biri olan Vialand Tema Park’a gidelim.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan Vialand Tema Park içerisinde her zevke uygun eğlence üniteleri bulmak mümkün. Hem çocuklar hem de yetişkinler için doyasıya bir eğlence sunan bu tema parkta çarpışan arabalar, atlıkarınca gibi lunaparkların vazgeçilmezlerinin yanı sıra Yaban Arısı, Viking, Sihirli Oda, Adalet Kulesi gibi farklı konseptte oyun alanları yer alıyor. Geriye ise size bu dev eğlence merkezinde zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız keyifli bir gün geçirmek kalıyor.

Vialand Tema Park da tıpkı diğer lunaparklar gibi haftanın her günü hizmet veriyor. Çalışma saatleri ise 11.00-21.00 saatleri arası.

 

Park Ada

Park Ada

Son olarak hem lunaparkı hem de daha pek çok imkanı ile keyifli bir yaz akşamı geçirmek isteyenlerin buluşma noktası Park Ada, diğer bir adıyla Ada Park’a gidelim.

Bayrampaşa’da bulunan Park Ada, aslında sadece bir lunapark değil, kocaman bir şehir parkı. İçerisinde ise lunaparkın yanı sıra piknik alanları, çocuk parkları, yürüyüş parkurları, yapay gölet gibi farklı alanlar bulunuyor. Kısacası hem doğa içinde keyifli bir piknik etkinliği yapmak hem de lunaparkta doyasıya eğlencenin tadını çıkarmak için oldukça uygun.

Haftanın her günü 12.00-00.00 saatleri arasında açık olan bu keyifli yaşam alanında unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

 

Unutmayın ki İstanbul, keşiflerle dolu. Birbirinden güzel lunaparklar ise İstanbul’un sadece eğlenceli yanı. Bu eğlence merkezleri dışında İstanbul’da keyifli bir tur yapacağınız pek çok yer bulunuyor.

İstanbul’un lunaparkları ile nostaljik bir eğlencenin yanı sıra nostaljik bir keşif de arıyorsanız İstanbul’un meşhur antika pazarlarını da gezi planlarınız arasına ekleyebilirsiniz. Geçmişin izlerini taşıyan pek çok eşyayı bir arada keşfedebileceğiniz İstanbul antika pazarlarını keşfetmek için “Nostaljik Bir Keşif: İstanbul'un Antika Pazarları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: