Yaz Tatilinize Renk Katın: Kapıda Vize ile Gidilebilen 10 Yunan Adası

Şölen'le Keşfet

2.07.2024

Yaz Tatilinize Renk Katın: Kapıda Vize ile Gidilebilen 10 Yunan Adası

Yaz Tatilinize Renk Katın: Kapıda Vize ile Gidilebilen 10 Yunan Adası

Yaz tatilin keyfine varmanın yolu, masmavi denizin ve güzel havanın tadını doyasıya çıkaracağınız tatil beldelerine gitmekten geçiyor. “Peki, bu yaz tatilinde nereye gitsek?” diye düşünüyorsanız hem tatilinize renk katacak hem de uzun süren vize işlemleri ile uğraşmayacağınız bir yurt dışı seçeneği mevcut. Bu seçenek de tabii ki mart ayında başlayan Yunan adaları için kapıda vize uygulaması.

Yunanistan kapı vizesi uygulaması sayesinde normalde Schengen vizesi ile giriş yapılabilen 10 Yunan adasına Schengen vizesi almadan gitmek mümkün. “Peki, kapı vizesi için şartlar neler?” diyorsanız gelin, bu uygulamanın şartlarını ve kapıda vize ile gidilebilen Yunan adalarını keşfederek yaz tatili planlarını yapmaya başlayalım. Tabii ki bu keyifli seyahate çıkarken yanınıza keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax de almayı unutmayın.

 

Yunanistan Kapı Vizesi Şartları Neler?

Kapı vizesi denildiğinde bu vize, sınır kapısında alınabilen bir vize türü olarak algılansa da aslında Yunan adaları kapı vizesi için bir başvuru oluşturmanız gerekiyor. Ancak tabii ki bu başvuru Schengen vizesi kadar güç değil.

“Peki, ne yapmamız gerekir?” diye merak ediyorsanız kapıda vize uygulamasından yararlanmak için şartlar şu şekilde:

  • En az 6 ay geçerliliği olan umumi pasaport (Bordo pasaport)
  • Gidiş ve dönüş feribot bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Pasaportta KKTC vize damgasının bulunmaması
  • Seyahat sigortası
  • Vize başvuru formu
  • Konaklama yapılması halinde 3 aylık banka hesap dökümü
  • Vize ücretinin ödenmesi

 

Tüm bu şartları karşıladığınız takdirde 10 Yunan adasında bir hafta geçerli kapı vizesine başvuru yapıp kısa süre içerisinde vize onayı alabilirsiniz.

Kapı vizesi şartlarını öğrendiğimize göre şimdi yolculuk zamanı.

 

Kapıda Vize ile Gidilebilen Yunan Adaları

Kapıda vizenin geçerli olduğu 10 Yunan adası bulunuyor. Üstelik hepsi de Ayvalık, Bodrum, Çeşme gibi Türkiye’nin meşhur sahil beldelerden bir feribot uzaklıkta. “Bu adalar hangileri?” diyorsanız da haydi, tatilinize renk katacak bir seyahat planı için kapı vizesi ile gidebileceğiniz Yunan adalarını keşfetmeye başlayalım.

 

Midilli Adası (Lesvos)

Midilli Adası (Lesvos)

Asıl adı Lesvos olan Midilli Adası, Ayvalık kıyısının hemen karşısında bulunuyor. Bu adada hem deniz keyfi yapmak hem de tarihin izlerini keşfetmek mümkün. Tarihin ve doğanın buluştuğu Molivos, adanın en popüler yerleri arasında. Molivos sahilinde deniz keyfi yaptıktan sonra adanın simgesi olan Molivos Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Sakız Adası (Chios)

Sakız Adası (Chios)

Kapıda vize ile gidilebilen bir diğer ada, Çeşme’ye gidenlerin uğrak rotası Chios yani Sakız Adası.

Sakız Adası, adından da anlaşıldığı gibi sakız ağaçları ile dolu. Doğal güzelliği ile dikkat çeken bu adanın en güzel köylerinden biri ise Mesta. Mesta Köyü’nün Arnavut kaldırımlı sokaklarında keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Bu köyü gezdikten sonra Sakız Adası’nın mimarisi ile dikkat çeken bir diğer köyü olan Pyrgi’yi de ziyaret edebilirsiniz.

 

Sisam (Samos) Adası

Sisam (Samos) Adası

Kuşadası’ndan kalkan feribotlar ile ulaşabileceğiniz Sisam, diğer adıyla Samos Adası tarihi bir öneme sahip. Çünkü dünyanın en ünlü matematikçi ve filozofu Pisagor’un yaşadığı Pythagorion da bu adada bulunuyor. Bunun dışında birbirinden güzel sahillere sahip bu adada Ege’nin masmavi sularının keyfini çıkarmak mümkün.

 

Limni (Lemnos) Adası

Limni (Lemnos) Adası

Gökçeada’nın güneybatısında yer alan Limni Adası’na Çanakkale’den kalkan feribotlar ile ulaşabilirsiniz. Bu adaya gittiğinizde sıra dışı mimarisi ile dikkat çeken Panagia Kakaviotissa Kilisesi’ni görebilir ve Avrupa’nın tek çölü olarak bilinen bu adanın kum tepelerinde bir çöl gezisi yapabilirsiniz.

 

Leros (İleryoz) Adası

Leros (İleryoz) Adası

Bodrum ve Didim açıklarında bulunan Leros yani İleryoz Adası, küçük bir ada olduğu için diğer adalara göre daha sakin bir yapıya sahip. Bu nedenle “Yunan adalarına gitmek istiyorum, ama sakin bir yer var mı?” diye düşünenlerin buluşma noktası. Adanın sakin plajlarında denizin ve küçük restoranlarda Yunan mutfağının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

 

Kalimnos (Kelemez) Adası

Kalimnos (Kelemez) Adası

Bodrum’dan kalkan feribotlarla ulaşabileceğiniz Kalimnos Adası’na giderken sizi adanın meşhur rengarenk evleri karşılayacak. Adeta kartpostal gibi bir manzaraya sahip olan bu adanın manzarasını tepeden görmek isterseniz de adanın merkezi olan Pothia’daki St. Savvas Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

 

Kos (İstanköy) Adası

Kos (İstanköy) Adası

Bodrum’dan kalkan feribotlarla kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir diğer ada ise Kos Adası. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi açıdan da oldukça önemli. Çünkü Kos Adası, Hipokrat’ın doğduğu yer olarak biliniyor. Aynı zamanda ismini sağlık ve zindelik tanrısından alan Asklepion Antik Kenti de bu adada bulunuyor.

 

Simi (Sömbeki) Adası

Simi (Sömbeki) Adası

Hem Datça’dan hem de Bodrum’dan ulaşabileceğiniz Simi Adası da tıpkı Kalimnos Adası gibi rengarenk evleri ile keyifli bir manzaraya sahip. Bu adanın önemli tarihi noktası ise Simi Roukouniotis Manastırı. İhtişamlı yapısı ve duvarlarındaki resimleri ile büyüleyici bir ambiyansa sahip bu manastırın özelliği de Mikail’e adanmış bir kilise ve Ortodokslar için bir hac yeri olması.

 

Rodos Adası

Rodos Adası

Yunan adaları arasında en büyük ada olan Rodos Adası da kapıda vize ile seyahat edebileceğiniz adalar arasında. Büyük bir ada olduğu için seyahatseverlerin de popüler rotası olan bu adaya Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi farklı sahil beldelerinden ulaşmak mümkün.

Bu adanın tarihini keşfetmek isterseniz de sadece şehir merkezinde dolaşmanız yeterli. Çünkü Old Town olarak bilinen adanın merkezi Orta Çağ’dan günümüze gelen mimari yapılarla dolu.

 

Meis Adası

Meis Adası

Kızılhisar Adası olarak da bilinen Meis’e Kaş’tan kalkan feribotlarla gitmek mümkün. Kaş kıyısına oldukça yakın olduğu için Kaş tatili sırasında günübirlik bir gezi için Meis’e gidebilirsiniz.

Meis Adası da küçük bir ada olduğundan daha sakin bir rota arayanlar için eşsiz bir tercih. Huzurlu bir şekilde deniz keyfi için Saint George Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

 

Kapı vizesi ile rahatlıkla gidebileceğiniz tüm bu adalarla yaz tatilinizde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki uzun süren vize işlemleri ile uğraşmadan gidebileceğiniz tek yer Yunan adaları ile sınırlı değil. Türkiye’den vizesiz gidilebilecek pek çok seçenek mevcut. Tabii ki Türkiye’den vize istemeyen birçok ülke olduğu için “Hangi ülkeye gitmeliyim?” kararsızlığı yaşamanız mümkün.

Bu kararsızlık halinden çıkıp hızlıca yolculuk planlarınızı yapmanız için hem yolda çok vakit kaybetmeyeceğiniz hem de keyifle gezebileceğiniz seçenekleri keşfetmek isterseniz “Farklı Kültürleri Keşfetmek İsteyenlere: Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek 5 Ülke” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: