Gerçek Şölen Çikolatasıyla Lezzetli Rokoko Tarifi

Çikolatalı Tarifler

26.05.2022

Gerçek Şölen Çikolatasıyla Lezzetli Rokoko Tarifi

Gerçek Şölen Çikolatasıyla Lezzetli Rokoko Tarifi

Lezzetli ama bir o kadar da kolay bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çünkü sizin için “Evde rokoko yapımı nasıl olur?” sorusunu cevapladık. O halde hemen tarife geçelim!

Yapılışı;

  • 400 ml (2 su bardağı) süt, şekerin tamamı ve bir tutam tuzu karıştırarak kaynatın.
  • Kalan 100 ml süt ile kakaoyu karıştırın ve ocaktan aldığınız sütlü karışımı yavaş yavaş yeni karışıma ilave edin. Karışımın homojen olmasını sağlayana kadar karıştırın.
  • Şölen Madlen Çikolatayı ocaktan aldığınız sıcak karışıma ekleyip karıştırarak eritin.
  • Başka bir kapta agar agar şurubunu su ile karıştırın.
  • Hafifçe soğuyan karışıma agar agar şurubunu ekleyip silikon kalıbın içerisine boşalttıktan sonra kabı 2 saat buzlukta bekletin.
  • Kabı çıkarttıktan sonra artık rokoko pastanız yenmeye hazır!

 

Dilimlere ayırdığınız rokokoyu servis etmeden önce üzerine çikolata sosu dökebilirsiniz. Ardından bir merdane yardımıyla fındık, ceviz gibi çeşitli kuru yemişleri ezerek toz haline getirebilir ve rokokonun üzerine serpebilirsiniz.

Gerçek Şölen Çikolatası ile hazırladığınız lezzetli Rokoko pastanız hazır. Rokoko'yu çocuklar için daha eğlenceli bir hale getirmek isterseniz renkli şeker kaplı sütlü çikolata draje Ozmo Popsy ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Paylaş: