Çocuklara Tatlı Sürpriz: Ozmo Hoppo ile Çilekli Magnolia Tarifi

Çikolatalı Tarifler

20.05.2024

Çocuklara Tatlı Sürpriz: Ozmo Hoppo ile Çilekli Magnolia Tarifi

Çocuklara Tatlı Sürpriz: Ozmo Hoppo ile Çilekli Magnolia Tarifi

Tatlılar, her yaştan insanı mutu eden eşsiz lezzetler. Birbirinden lezzetli tatlı tarifleri ile gününüze mutluluk katmanız mümkün. Bu mutluluğu çocuklarınız için özel hale getirmenin de zamanı geldi.

Eşsiz kokusu ve tadı ile yazı evlerimize getiren çileğin en tatlı halinden çocuklarınıza keyifli bir tatlı yapabilirsiniz. Üstelik bu tatlıyı hazırlarken çocukların favorisi olan Ozmo da yanınızda. Tabii ki hem görüntüsü hem de lezzeti ile çocuklarınızın mutluluğuna mutluluk katacak Ozmo Hoppo ile çilekli magnoliadan bahsediyoruz.

O halde gelin, çocuklarınız için tatlı bir sürpriz olacak çilekli magnolia tarifini hazırlamaya başlayalım.

 

Çilek Magnolia Nasıl Yapılır?

Çilek Magnolia Nasıl Yapılır

Tüm malzemeler hazırsa adım adım Ozmo Hoppo’nun lezzet katacağı çilekli magnolia tarifini hazırlayalım:

  • Muhallebinin soğumasını beklemeniz gerektiği için öncelikle muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak küçük bir tencereye un, şeker, nişasta, şekerli vanilin ve yumurta sarısını koyun. Tüm malzemeleri tencereye koyduktan sonra bu malzemelerin üzerine yavaş yavaş sütü ekleyip çırpmaya başlayın. Topaklanma olmaması için karışımı hızlıca çırpmanızda fayda var.
  • Malzemeleri iyice çırptıktan sonra muhallebi karışımını ocağa alabilirsiniz. Karışımın kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırmaya devam edin.
  • Karışım kaynayınca muhallebiye daha parlak bir doku kazandıracak tereyağını ekleyip yağ tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatıp muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Muhallebi soğurken bu sırada magnolianın tabanı ve arasına koyacağınız Ozmo Hoppo’ları rondodan geçirin. Böylece tatlının katmanlarını oluşturacak bu çilek kreması dolgulu lezzetli bisküviyi toz haline getirebilirsiniz.
  • Bisküviler de hazır olduğuna göre şimdi, bu tatlının olmazsa olmazı çilekleri ince ince dilimleme zamanı. Çilekleri güzelce yıkadıktan sonra sunum bardağının kenarlarına koymak için çilekleri ince bir şekilde doğrayın.
  • Hem bisküvileri hem de çilekleri hazırlarken arada soğumaya bıraktığınız muhallebiyi kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü bekleme sırasında muhallebinin üzeri kabuk bağlayabilir. Böyle bir kabuklanma olmaması için ara ara muhallebiyi karıştırmalısınız.
  • Hazırladığınız tüm katmanları sunum bardaklarına eklemeden önce muhallebinin son malzemesi olan kremayı eklemelisiniz. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine kremayı da ekleyip hızlıca çırpın.
  • Çilekler, bisküviler ve muhallebi hazır olduğuna göre çilekli magnoliaları sunum bardaklarında hazırlamaya başlayabilirsiniz. İlk olarak tabana toz halindeki bisküviden koyun. Sonra sunum bardağının yanlarına çilek dilimlerini yerleştirin. Bardağın yarısına kadar muhallebi ekleyip tekrar bisküviden koyun. Bisküvinin üzerine yeniden muhallebi ekledikten sonra çilekli magnolia hazır. Muhallebi bitene kadar tüm bardakları bu şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Çilekli Magnolia Süslemesi İçin Öneriler

Çocuklarınıza tatlı bir sürpriz yapacağınız çilekli magnoliaları hazırladık. Ancak tabii ki bu tatlı sürprizi daha eğlenceli hale getirmenin yolu süslemeden geçiyor.

Çilekli magnoliaların üzerine küçük çilek parçaları ve fındık, fıstık gibi kuruyemişler ekleyerek daha sade bir süsleme yapabilirsiniz. “Ama daha renkli bir süsleme yapmak istiyorum.” diyorsanız da rengarenk bir lezzet olan Ozmo Popsy sizi bekliyor. Ozmo Popsy sayesinde magnoliaların üzerini renkli ve eğlenceli bir şekilde süsleyebilirsiniz.

 

Çocuklarınızın seveceği ve hatta beraber yapabileceğiniz daha fazla tatlı tarifi keşfetmek isterseniz “Birlikte Mutfakta: Çocuklarınızla Yapabileceğiniz Çikolatalı Tarifler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş: