Farklı Kültürleri Keşfetmek İsteyenlere: Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek 5 Ülke

Şölen'le Keşfet

17.05.2024

Farklı Kültürleri Keşfetmek İsteyenlere: Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek 5 Ülke

Farklı Kültürleri Keşfetmek İsteyenlere: Türkiye'den Vizesiz Gidilebilecek 5 Ülke

Gezmek ve yeni yerler keşfetmek, bir etkinlikten öte büyük bir zevk. Ayrıca gezide yeni kültürleri öğrenmek varsa bu zevkin daha da artması kaçınılmaz. O halde gelin, yeni kültürleri keşfedeceğiniz keyif dolu bir gezi için yurt dışı tatil planı yapmaya başlayalım.

“Ama yurt dışına çıkmak için vize almamız gerek.” diyorsanız merak etmeyin, vize işlemleri ile uğraşmaya gerek kalmadan gidebileceğiniz pek çok ülke bulunuyor. Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler sayesinde yurt dışı planlarınızı hızlıca hayata geçirebilirsiniz.

Ancak Türkiye’den vize istemeyen birçok ülke olduğu için “Hangi ülkeye gitmeliyim?” kararsızlığı yaşamanız mümkün. Bu kararsızlık halinden çıkıp hızlıca yolculuk planlarınızı yapmanız için hem yolda çok vakit kaybetmeyeceğiniz hem de keyifle gezebileceğiniz yerleri derledik. Üstelik Kurban Bayramı tatilini daha keyifli hale getirecek bir rotamız da mevcut.

O halde şimdi, farklı kültürleri keşfedeceğiniz bir yolculuğa çıkma zamanı. Bu keyifli gezide yanınıza keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax de almayı unutmayın.

 

Sırbistan

Sırbistan

Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz ilk seçenek olan Sırbistan, yurt dışı tatili yapmak isteyenlerin popüler durakları arasında. Çünkü Sırbistan hem tarihi ve kültürel yerleri hem de her yaz ev sahipliği yaptığı meşhur müzik festivali ile her zevke uygun bir yapıya sahip.

Sırbistan denildiğinde akla ilk olarak Belgrad gelse de aslında bu ülkenin pek çok tarihi şehri var. Belgrad’daki Kalemegdan ve Nikola Tesla Müzesi gibi turistik noktaları gezdikten sonra Subatico, Niş, Yeni Pazar gibi küçük ama tarihi şehirlerini keşfedebilirsiniz.

Müzik festivali için Sırbistan yolculuğu planlıyorsanız da bu festival Novi Sad şehrinde gerçekleşiyor. Festival zamanı bu şehir, dünyanın tüm ülkelerinden müziğe ve eğlenceye doymak isteyenlerin buluşma noktası oluyor.

 

Gürcistan

Gürcistan

“Hem uygun hem de kolay ulaşıma sahip bir seçenek arıyorum.” diyorsanız Gürcistan tam size göre. İster araba isterseniz uçakla Gürcistan’a ulaşabilirsiniz. Üstelik bu ülkeye giriş yapmak için pasaporta bile gerek yok. Çipli kimlik ile Gürcistan’ı ziyaret etmek mümkün. Bu nedenle hem mesafe hem de ziyaret şartları açısından yurt içinde bir yere gitmekle aynı rahatlığa sahip diyebiliriz.

Gürcistan’a gittiğinizde Tiflis’in kendine has dokuya sahip sokaklarını gezebilirsiniz. Özellikle şehrin en gözde turistik noktalarından biri olan Tbilisi Old Town, tarihi evleri ile büyüleyici ve nostaljik bir gezi için oldukça çekici.

“Peki, doğal güzellikler nerede?” diyorsanız Tiflis’ten çıkıp Gürcistan’ın yazlık bölgesi olarak bilinen Batum’a gidebilirsiniz. Batum’un ve çevresinin yemyeşil bir doğası var. Batum Botanik Bahçesi ve Mtirala Ulusal Parkı’nda yürüyüş yaparak Gürcistan’ın büyüleyici doğasını yakından keşfedebilirsiniz.

 

Makedonya

Makedonya

Makedonya, bir hafta sonu gezisi için oldukça uygun bir seçenek. Çünkü küçük bir ülke olduğu için birkaç günde bile pek çok yerini görmeniz mümkün. Tabii ki Makedonya’nın doğal güzelliklerini gördüğünüzde bu gezinizi uzatmak isteyebilirsiniz. Çünkü Makedonya, mavi ve yeşilin her tonunu keşfedebileceğiniz güzelliklerle dolu.

Matka Kanyonu ve Ohri Gölü, büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan Makedonya’nın meşhur doğal güzellikleri. Matka Kanyonu; Üsküp’ün güneybatısında, Treska Nehri ile Vardar Nehri’nin birleştiği Matka Köyü’nde yer alıyor. Doğal güzelliğinin yanı sıra kanyonun içinde manastır ve mağaralar da bulunuyor. Burada tekne turuna katılarak en derin yeraltı su mağarası olan Vrelo Mağarası’nı görebilirsiniz.

Makedonya’nın bir diğer meşhur doğal güzelliği olan Ohri Gölü, Ohrid şehrinde bulunuyor. Dünyanın en temiz göllerinden biri olan Ohri Gölü’nde sandalla bir gezintiye çıktıktan sonra küçük Balkan şehri Ohrid’in tarihi içinde barındıran sokaklarını keşfedebilirsiniz.

 

Karadağ

Karadağ

Son yıllarda daha da popüler hale gelen Karadağ, Balkanlarda Venedik ambiyansı yaşamak isteyenlerin buluşma noktası. Tablo gibi bir manzara eşliğinde sokaklarını keşfedebileceğiniz Kotor Körfezi, Karadağ’a gittiğinizde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Körfez boyunca Kotor, Perast ve Dobrata olmak üç yerleşim yeri bulunuyor. Tüm bu yerlerin ortak özelliği ise Venedik tarzı mimarileri ile görsel şölen sunması. Kotor’un mimari zenginliğini keşfettikten sonra arabayla yaklaşık 15 dakika sonra Perast’a ulaşmanız mümkün. Bu yolculukta ise bir yanınızda Adriyatik Denizi, diğer yanınızda yemyeşil ağaçlarla çevrili dağlar size eşlik edecek.

“Peki, Karadağ’da denize girilebilir mi?” diye düşünüyorsanız Karadağ’ın deniz tatili için de uygun bir fırsat sunduğunu belirtelim. Kotor’da denize girmek için plajlar bulunsa da Karadağ’ın deniz tatili için daha uygun olan yeri Budva. Upuzun sahillerin bulunduğu Budva’da doyasıya deniz keyfi yapabilirsiniz.

 

Tayland

Tayland

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bu sene haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı, yaz tatili yapmak için de bir fırsat. Herkes bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için tatil planları yapmaya başladı. Ancak siz de hala “Nereye gitsek?” diye düşünenlerdenseniz bu bayram tatilini en güzel şekilde değerlendirmeniz için bir önerimiz var. Deniz tatili denilince akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Tayland sizi bekliyor.

Tayland, Türkiye’den vizesiz gidilebilecek ülkeler arasında yer alıyor. Uçak yolculuğu, diğer seçeneklere göre biraz uzun sürse de büyüleyici doğasını ve denizini görmek için değer. Burada Phi-Phi Adaları, Ko Pha-Ngan, Ko Samui, Ko Tao ve Phuket gibi pek çok meşhur ada bulunuyor. Bu adaların kimisi dalış için kimisi ise deniz keyfi için oldukça uygun. Ancak hepsinin ortak özelliği fotoğraflarda bile büyüleyici bir etki yaratan o turkuaz rengi denize sahip olması. Bu nedenle Kurban Bayramı tatili için Tayland’ı tercih ederek hem güzel bir deniz tatili yapabilir hem de farklı bir kültürü keşfedebilirsiniz.

 

“Ama ben bu bayram tatilinde yurt içinde bir gezi planlamak istiyorum.” diyorsanız merak etmeyin, Türkiye’nin her noktası keşfedilecek güzelliklerle dolu. Bu nedenle yurt içinde de dolu dolu bir gezi planlamak mümkün. “Peki, nereye gidebilirim?” sorusuna cevap bulmak isterseniz “Yaz Tatili Planları Yapılsın: Ailece Gidilebilecek Tatil Rotaları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: