Eşsiz Manzaralar Eşliğinde:Türkiye'nin Kamp Yapılacak En Güzel 4 Gölü

Şölen'le Keşfet

24.04.2024

Eşsiz Manzaralar Eşliğinde:Türkiye'nin Kamp Yapılacak En Güzel 4 Gölü

Eşsiz Manzaralar Eşliğinde: Türkiye'nin Kamp Yapılacak En Güzel 4 Gölü

Doğanın kalbinde bir tatil planı için kamp yapmak eşsiz bir seçenek. Türkiye’nin farklı şehirlerinde ise doğası ve manzaralarıyla büyüleyen pek çok kamp alanı ile karşılaşmak mümkün. “Peki, bu kamp alanlarından hangileri göl kenarında?” diyorsanız da Türkiye’nin pek çok gölünde güzel manzaraların tadını çıkarabileceğiniz kamp etkinliği yapabileceğinizi söyleyelim.

O halde gelin, yeşilin maviyle buluştuğu ve her gün adeta resim gibi bir manzaraya uyanacağınız Türkiye’nin kamp yapılacak en güzel göllerini keşfetmeye başlayalım. Tabii ki göl manzaralarının tadını çıkaracağınız bu yolculuğa çıkarken yanınıza keşiflerin en tatlı eşlikçisi Nutymax gofretlerden de almayı unutmayın.

 

Doğanın Tarih ile Buluşması: Bafa Gölü

Bafa Gölü

İlk durağımız, Menteşe Dağları’nın arasında kalan gizli cennet Bafa Gölü. Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yer alan, Ege Bölgesi’nin en büyük gölü olan Bafa Gölü hem doğası hem de tarihi ile büyüleyen bir yapıya sahip. Çünkü Bafa Gölü’nün doğu kıyısında, Herakleia Antik Kenti’nin geçmişten günümüze kadar gelmiş kalıntılarını görmek mümkün. Ayrıca göl üzerinde bulunan adalarda da geçmişin izlerini taşıyan kilise ve manastır kalıntılarını keşfedebilirsiniz. Kısacası Bafa Gölü, sadece doğa ile baş başa kalacağınız bir kamp yerinden öte doğa yürüyüşlerinize kültürel zenginlik katacak bir lokasyon.

Bafa Gölü’nde kamp yapmak için de buraya tüm ihtiyaçlarınızı düşünerek hazırlıklı gitmenizde fayda var. Çünkü burada çadır, duş, tuvalet gibi imkanlar sunan kamp alanları bulunmuyor. Ancak yemek veya market ihtiyacınızı Herakleia Antik Kenti üzerine kurulmuş Kapıkırı Köyü’nden karşılayabilirsiniz. Tabii buradaki restoran ve marketler gün içerisinde sadece belirli saatlerde açık. Bu nedenle gece acıkmalarına karşı hazırlıklı olmak için yanınıza Greta kraker çeşitlerinden alabilirsiniz.

Hem Huzur Hem de Şifa Arayanlara: Köyceğiz Gölü

Köyceğiz Gölü

Unutmayın ki Ege’nin doğal güzellikleri sadece Bafa Gölü ile sınırlı değil. Şimdi, Ege Bölgesi’nde yeşili mavi ile buluşturan ve sadece doğa içinde huzur değil, aynı zamanda şifa dolu bir kamp deneyimi sunan Köyceğiz Gölü’ne gidelim.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Köyceğiz Gölü’nün yanı başında pek çok kamp alanı mevcut. Bu nedenle göl manzarası eşliğinde kamp yaparken hem tüm ihtiyaçlarınız için çözüm sunan hem de doğanın sunduğu eşsiz manzaralar eşliğinde kamp yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız Köyceğiz Gölü tam size göre.

Gölün hemen yanında ise termal suları ile şifa veren Sultaniye Kaplıcaları bulunuyor. Yani doğanın tüm zenginliğini burada keşfetmek mümkün. Yüzyıllardır şifahane olarak aktif olan bu kaplıcalar ile kamp deneyiminize biraz da şifa katabilirsiniz.

“Peki, Türkiye’de başka nerede kaplıcalar var?” diye merak ediyorsanız da sakin ve şifa dolu bir tatil için gidebileceğiniz yerleri keşfetmek için “Türkiye’de Kaplıcaları Meşhur 4 Şehir” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Keşiflerle Dolu Bir Kamp Deneyimi: İznik Gölü

İznik Gölü

İznik Gölü, göl manzaraları eşliğinde kamp yapabileceğiniz bir diğer göl. Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan İznik Gölü hem İstanbul’a yakınlığı hem de tarihi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken bir yapıya sahip. Gölün çevresinde kamp alanları olduğu için de konforlu bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin buluşma noktası.

İznik Gölü’nde kamp yaparken göl manzarası eşliğinde güne başlayabilir ve bu manzarayı daha yakından deneyimlemek için de kano kiralayarak veya tekne turlarına katılarak göl üzerinde gezintiye çıkabilirsiniz.

Ayrıca kamp deneyiminizi kültürel bir gezi ile zenginleştirmek için İznik sokaklarında bir tura çıkabilir ve zamanında hem Bizans hem de Selçuklu’ya başkentlik yapmış bu yerde geçmişten günümüze ulaşmış tarihi yapıları keşfedebilirsiniz.

 

Doğaya Kaçış İçin Popüler Seçenek: Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

İstanbul’a yakın bir diğer seçenek arıyorsanız İstanbulluların hafta sonu kaçamaklarına eşlik eden Sapanca Gölü sizi bekliyor. Sakarya’da bulunan Sapanca Gölü etrafında hem çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz hem de doğa içinde bungalovlarda kalabileceğiniz pek çok konaklama seçeneği mevcut. Bu nedenle de doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin buluşma noktası.

Ayrıca Sapanca Gölü sadece konaklama imkanları ile değil, etkinlik seçenekleriyle de dikkat çeken bir yapıya sahip. Sapanca Gölü’nün etrafında kamp yaparken gölde bir gezintiye çıkmak için tekne turlarına katılabilir, gölün etrafında bisiklet sürebilir ve buranın doğal güzelliğini daha yakından keşfetmek için ATV turları ile heyecan dolu bir geziye çıkabilirsiniz.

 

Türkiye’nin bu birbirinden güzel göllerinde kamp yaparak doğanın büyüleyici manzaralarının doyasıya çıkarabilirsiniz. Ancak unutmayın ki Türkiye’nin doğal güzelliklerini keşfedebileceğiniz daha pek çok kamp alanı bulmak mümkün. Mesela İstanbul’da yaşıyor ve “Çok yol gitmeden doğa ile buluşmak istiyorum.” diyorsanız şehirden çok uzaklaşmadan gidebileceğiniz yerleri keşfetmek için “Şehirden Doğaya Kaçış: İstanbul’a Yakın Kamp Alanları” yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Paylaş: