Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Sofrasına Özel 4 Tatlı Tarifi

Yılbaşı

14.11.2022

Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Sofrasına Özel 4 Tatlı Tarifi

Yılbaşı Tatlıları: Yılbaşı Sofrasına Özel 4 Tatlı Tarifi

Evde yılbaşı kutlamanın en güzel yanlarından biri eşsiz lezzetlerle donatılan yılbaşı yemekleridir. Sevdiklerinizle birlikte keyifli sohbetler eşliğinde yemekleri tadar, midenizi olduğu kadar ruhunuzu da doyurursunuz. Özenle süslenen yılbaşı masasının en lezzeti yanı ise hiç kuşkusuz özel yılbaşı tatlıları. Biz de yeni yıla daha keyifli girmeniz için hem lezzetli hem de pratik yılbaşı tatlı önerileri hazırladık.

O halde gelin, sizin için hazırladığımız yılbaşı tatlı tariflerine göz atalım!

 

1. Nutymax Antep Fıstıklı Yılbaşı Keki Tarifi

Nutymax Antep Fıstıklı Yılbaşı Keki Tarifi

Yumuşacık lezzetli bir keke taze ve çıtır kuruyemişler ekleyince tadı güzel olmayacak bir yılbaşı tatlısı düşünemiyoruz. Peki, bu keki bolca kuru yemişten yaparsak nasıl olur? Lezzet dolu ve ağızda ipeksi tat bırakan bir kek ortaya çıkar. Şimdi, lezzet sınırlarını zorlayan Antep Fıstıklı Nutymax ile yapabileceğiniz kek tarifine başlayalım.

Nutymax Antep Fıstıklı yılbaşı kekinin yapılışı için gereken malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı (200 gram) toz şeker
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 1 su bardağı (230 ml) sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı (350 gram) un
  • Çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 paket Antep Fıstıklı Nutymax


Nutymax Antep Fıstıklı yılbaşı kekinin yapılışı:

Boş bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından sırayla toz şekeri, sütü, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu kek harcına ekleyip karıştırın. Antep fıstığını bu karışıma ilave edin. Harcı kek tepsisine boşantın ve 160-170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Dilerseniz kekin üzerine Nutymax’in çıtır gofretini kırıntılar halinde serpiştirebilirsiniz. Nutymax Antep Fıstıklı kek tarifiniz hazır!

 

2. Bol Tereyağlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Bol Tereyağlı Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı gecenizi dışı çıtır ve sıcacık kurabiyeyle ısıtmak ister misiniz? O halde sadece 4 malzemeyle yapabileceğiniz yılbaşı kurabiyesinin yapılışına geçelim.

Yılbaşı kurabiyesinin yapımı için gerekli malzemeler:

  • 1 su bardağı (230 gram) tereyağı
  • Yarım su bardağı (80 gram) pudra şekeri
  • 2 su bardağı (250 gram) un
  • Bir tutam tuz


Yılbaşı kurabiyesinin yapılışı:

Öncelikle bir kapta tereyağı ve pudra şekerini hiç topaklanma olmayana kadar mikser yardımıyla karıştırın. Unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım hamur kıvamına gelene kadar karıştırdıktan sonra hamura dilediğiniz şekilleri vererek kurabiyeler yapabilirsiniz. 30-35 dakika 180 derece fırında pişirdikten sonra çıtır kurabiyeleriniz servise hazır!

 

3. Kartopu Tatlısı Tarifi

Kartopu tatlısı yapımı

Yapımı pratik, yılbaşı konseptine yakışan ve tadı unutulmaz olan bir tarif: Kartopu tatlısı. Bu leziz yılbaşı tatlısı tarifini öğrenmeye hazırsanız ihtiyacınız olacak üç malzemeyi sıralayalım.

Kartopu tatlısı yapımı için gereken malzemeler:


Kartopu tatlısı yapımı:

Krema ve toz şekeri boş bir kaba dökün, şeker eriyene kadar çırpın. Hindistan cevizini bu karışıma azar azar ekleyin. Tüm malzemeler karışacak şekilde iyice karıştırdıktan sonra harcı buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra harcı parçalara ayırıp top şeklini verin. Dilerseniz Hindistan Cevizli Biscolata Stix’leri sunumunuza ekleyebilirsiniz. Kartopu tatlınız servise hazır.

 

4. Çikolatalı Kek Tarifi

Çikolatalı Kek Tarifi

“Kolay yılbaşı keki nasıl yapılır?” diye soruyorsanız kek tarifini sizinle paylaşalım. Hemen uzun süre tadı damaktan gitmeyecek en kolay yılbaşı kek tarifi için malzemeler listesine geçelim.

Çikolatalı kek için gereken malzemeler:


Çikolatalı Kek Tarifi yapımı:

Sarısını ayırdığınız yumurta aklarını boş bir kapta kar beyazı olana kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta bitter çikolataları benmari usulü eritip içine yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın. Sonrasında bu karışıma yumurta akını ve unu ekleyin. Yumurta akının kabarıklığının sönmesine izin vermeden nazikçe karıştırın. Kek harcını kek tepsisine koyun ve 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Çikolataya doyamayanlardansanız kekinizin üzerine Ozmo Cream’ı biraz eriterek çikolata sosu elde edebilir ve kekinizin üzerine dökebilirsiniz. Dilimlediğiniz yılbaşı kekiniz servise hazır!

Yılbaşı tatlısı tariflerimizin, ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz yılbaşı gecenize renk ve lezzet katmasını diliyoruz.

Afiyet olsun!

Paylaş: